Σπίτι » Ασυνήθιστα αστέρια ανακαλύφθηκαν στο κέντρο του Γαλαξία μας

Ανακοίνωση

Ασυνήθιστα αστέρια ανακαλύφθηκαν στο κέντρο του Γαλαξία μας

Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν έναν ασυνήθιστο τύπο άστρων στις κεντρικές περιοχές του Γαλαξία μας, τα οποία ανήκουν στον τύπο του “παλιού καπνιστή” – πρόκειται για ερυθρούς γίγαντες που εκπέμπουν τεράστια νέφη αερίου και σκόνης. Η ανακάλυψη αναφέρεται σε έγγραφο που δημοσιεύεται στο περιοδικό Monthly Notices of the Royal Astronomical Society (MNRAS).

Αστρονόμοι από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Χιλή, τη Νότια Κορέα, τη Βραζιλία, τη Γερμανία και την Ιταλία διεξήγαγαν την έρευνά τους με το τηλεσκόπιο VISTA (Visible and Infrared Survey Telescope) και το VLT (Very Large Telescope) του Ευρωπαϊκού Νότιου Αστεροσκοπείου στη Χιλή. Αναλύθηκαν τα 222 αστέρια που παρουσίασαν τις μεγαλύτερες μεταβολές στη φωτεινότητα.

Οι επιστήμονες βρήκαν 32 εκρηκτικούς πρωτοαστέρες που είχαν αυξήσει τη φωτεινότητά τους τουλάχιστον κατά 40 φορές, και σε ορισμένες περιπτώσεις κατά περισσότερο από 300. Οι περισσότερες από τις εκρήξεις βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, επιτρέποντας στους αστρονόμους να αναλύσουν τη σειρά αυτών των γεγονότων καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέλιξής τους, από την αρχική κατάσταση ηρεμίας τους, μέσω της κορύφωσης της φωτεινότητάς τους και στο στάδιο της παρακμής τους.

μπορεί να σου αρέσει επίσης

Ανακοίνωση